خانم های باردار و تغذیه ای صحیح برای آنها

  حساس ترین دوران تغذیه ای یک بانو، دوران بارداری اوست. چرا که اگر مراقبت نکند، کمترین خطری که می تواند برای او داشته باشد، مسمومیت غذایی است. مثلا خانم های باردار، باید از خوردن تخم مرغ نیم پز یا خام جلوگیری کنند، زیرا تخم مرغ، احتمال آلودگی به باکتری سالمونلا، را دارد.

برنامه غذایی در دوران بارداری از اهمیت فراوانی برخوردار است. بهتر است چند اصل ساده را به منظور جلوگیری از ابتلا به عفونت و بیماری رعایت کنید:

مراقب گوشت خام باشید

گوشت خام را در کنار دیگر مواد غذایی نگهداری نکنید.

قانون طلایی: گوشت را فقط بعد از پخت کامل مصرف کنید. البته از آنجایی که انگل‌ها در دمای بسیار پایین تقریبا از بین می‌روند، قبل از مصرف بهتر است گوشت را تا دمای منفی بیست درجه منجمد کنید.

توصیه: قبل از دست زدن به گوشت خام و بعد از آن دستانتان را کاملا بشویید.

تا آنجایی که ممکن است از مصرف گوشت‌های فرآوری شده خودداری کنید

روش نگهداری این مواد غذایی در یخچال سبب می‌شود، آن‌ها اغلب به لیستریا آلوده شوند. بهتر است به منظور اجتناب از خطرات احتمالی مصرف این مواد، در دوران بارداری به طور کلی آن‌ها را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اما اگر به هیچ عنوان نتوانستید در برابر وسوسه خوردن گوشت‌های فرآوری شده‌ای همچون سوسیس و کالباس مقاومت کنید، نوع بسته‌بندی شده آن‌ها احتمالا کمتر آلوده است؛ دستگاه‌های برش کالباس و چاقوها به عنوان مثال یکی از عوامل آلوده کننده این مواد هستند.

حواستان به پنیر مصرفی‌تان باشد

به همان دلایلی که برای گوشت‌های فرآوری ذکر شد، باید در مصرف پنیر‌های غیر بسته‌بندی و باز احتیاط کرد. از مصرف پنیر‌هایی که از شیر خام تهیه شده‌اند، خودداری کنید.

باقیمانده غذاها را با احتیاط مصرف کنید

در مصرف باقیمانده‌ غذاها – که معمولا در یخچال نگهداری می‌شوند- محتاط باشید. لازم است که آن‌ها را قبل از مصرف در مایکروفر یا بر روی اجاق گاز گرم کنید. همچنین به دمای یخچالتان نیز دقت کنید: مواد غذایی باید حداکثر در دمایی بین دو تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شوند. اگر به سلامت غذا شک دارید، آن را نخورید.

در خرید ماهی دقت کنید

مصرف ماهی‌های دودی، خام، شور و … را در نه ماه بارداری کاملا قطع کنید. مصرف برخی از ماهی‌ها که به عنوان منبعی عالی برای اسیدهای چرب و پروتئین شناخته شده‌اند، به دلیل امکان آلوده بودنشان ممنوع است. در هنگام خرید دقت کنید، چرا که بسیاری از ماهی‌ها به جیوه آلوده هستند. ماهی‌های بزرگی همچون ماهی تن، کوسه ماهی حاوی مقداری زیادی از این فلز هستند. بهتر است از ماهی‌های پرورشی همچون قزل آلا – که احتمالا کمتر آلوده هستند- استفاده کنید.

مصرف تخم‌مرغ خام و بستنی غیر استاندارد ممنوع است

از آنجایی که احتمال آلودگی تخم مرغ به باکتری سالمونلا وجود دارد، مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز ممنوع است. این قانون شامل تمام مواد غذایی می‌شود که با تخم مرغ خام تهیه می‌شوند. از این دسته می توان به سس مایونز، کرم‌های شیرینی پزی، تیرامیسو، موس شکلاتی و … اشاره کرد. بهتر است به جای تخم مرغ سرخ شده، نوع آب پز آن را مصرف کنید. در هنگام خرید شیرینی و کیک‌ها نوعی را انتخاب کنید، که به خوبی پخته شده باشد. فقط بستنی بسته‌بندی و استاندارد خریداری و مصرف کنید. چرا که احتمال آلوده بودن شیر و دیگر مخلفات بستنی و ظروفی که در تهیه بستنی استفاده شده، وجود دارد.

روزنه آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *